
Πρώτο: Βυθίζουμε
το αυγό σε νερό. Αν στέκεται οριζόντια
ή στον πυθμένα του δοχείου, τότε είναι
φρέσκο, λιγότερο των 5 ημερών.
Αν ανεβαίνει
στην επιφάνεια είναι μπαγιάτικο, πάνω
από 30 μέρες.
Η μέθοδος αυτή
ισχύει μόνο για τα αυγά που έχουν βρεθεί
σε θερμοκρασία συντήρησης 20-22oC. Άλλος
τρόπος είναι το κούνημα του αυγού.
Δεύτερο: Το αυγό
που όταν το κουνήσουμε, δημιουργεί
αίσθημα μετατόπισης του βάρους του, δεν
είναι ιδιαίτερα φρέσκο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου