Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Κρητηνία Ρόδου

Η Κρητηνία είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ρόδου και απέχει 50 χλμ. από την πόλη. Είναι κτισμένη σε ύψωμα και διαθέτει πανοραμική θέα με φόντο τα δάση που την περιβάλλουν, τη θάλασσα και το μεσαιωνικό κάστρο, χάρη στο οποίο έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη και τουριστικό ενδιαφέρον. 



Εκτός από το κάστρο στο χωριό μπορείτε να δείτε το λαογραφικό μουσείο και να επισκεφθείτε το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη με τοιχογραφίες του 16ου αιώνα. Μπορείτε ακόμα να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Αμάρτου το οποίο είναι έξω από το χωριό σε απόσταση 3 χλμ. Οι μικρές γραφικές παραλίες της περιοχής, όπως η Κοπριά, το Καλάμι, η Παλιόχωρα ενδείκνυνται για μικρές αποδράσεις από τις πολυσύχναστες παραλίες.

Στο λιμάνι της Καμείρου Σκάλας που απέχει μόλις 4 χλμ. από το χωριό θα συναντήσετε αρκετές εκλεχτές ψαροταβέρνες και ένα αρχαίο ταφικό μνημείο λαξευμένο σε βράχο το οποίο τραβά την προσοχή των επισκεπτών. Από το λιμάνι της Καμείρου ξεκινούν τα καραβάκια για το γραφικό νησί τη Χάλκη.

Η Κρητηνία είναι ένα φιλόξενο χωριό με απλοϊκούς κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και μαζί με τα αδελφικά χωριά Έμπωνα και Μαντρικό είναι από τα παραγωγικότερα της Ρόδου. Πολλοί Κρητηνέζοι μετανάστευσαν τα δύσκολα χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική, Αυστραλία στον Καναδά. Με τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας πιστεύουμε ότι θα έρθουμε σε επαφή με τους απανταχού χωριανούς και να τους φέρουμε κοντά στο χωριό τους κρατώντας δεσμούς παράδοσης, φιλίας και αγάπης μαζί τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου