Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Παλαιά Βροντού Πιερίας

Παλιός οικισμός στις παρυφές του Ολύμπου, με μοναδικό ιστορικό διατηρητέο μνημείο την
εκκλησία του Αγίου Νικολάου του 18ου αιώνα. Άλλα δείγματα του παλιού οικισμού αποτελούν τα ερείπια των πετρόχτιστων σπιτιών και του σχολείου.


Πριν από την Παλαιά Βροντού θα συναντήσετε την εκκλησία της Αγίας Τριάδας του 14ου αι., χτισμένη πάνω σε βράχο και σε υψόμετρο 420μ. Βρίσκεται στην έξοδο μιας μεγάλης ρεματιάς (ρέμα Παπά) του Ολύμπου. Από εδώ ξεκινούν δυο σημαντικά ορειβατικά μονοπάτια προς τον Όλυμπο.

Ξεχωριστής ομορφιάς είναι και το εξωκλήσι της Αγίας Κόρης, χτισμένο μέσα σε μια εντυπωσιακή ρεματιά, δύο χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Στο μοναδικό χώρο αναψυχής που υπάρχει στην Αγία Κόρη και διαθέτει εστιατόριο, αναψυκτήριο και παιδική χαρά, παρέχεται η δυνατότητα για ξεκούραση και φαγητό. Πολύ κοντά βρίσκονται οι «πράσινες λίμνες», τρεις όμορφες φυσικές λιμνούλες με μικρούς καταρράκτες. Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον οικισμό βρίσκεται ο νέος οικισμός της Βροντούς με σύγχρονη ρυμοτομία. Εδώ υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Καφενεία, καφέ - μπαρ και κλαμπ φροντίζουν για τη ψυχαγωγία και τη διασκέδασή σας.

Απέχει 21 χιλ. από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση μέσω της επαρχιακής οδού Κατερίνης - Δίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου