Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Άνω Σκοτίνα Πιερίας

Η Άνω Σκοτίνα είναι εγκαταλελειμμένος σήμερα οικισμός του νομού Πιερίας. Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει άνθιση λόγω του τουρισμού. Μέρος του χωριού έχει ανακατασκευαστεί με τη επιμέλεια της πολιτείας και ιδιωτών και πλεόν αποτελεί έναν πόλο έλξης όλες τις εποχές του χρόνου.


Η Άνω Σκοτίνα είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Ολύμπου και ανήκει στον δήμο Ανατολικού Ολύμπου, στο δημοτικό διαμέρισμα Σκοτίνας. Η Άνω Σκοτίνα απέχει περίπου 7km απο τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα και 12Km απο το χωριό Καλλιπέυκη (Νιζηρός) της Ελασσώνας του Νομού Λάρισας. Η Άνω Σκοτίνα διαθέτει ξενώνες, ταβέρνες, εστιατόρια και προσφέρεται για κάθε μορφή εναλλακτικού τουρισμού όπως ορεινή ιππασία, ορειβασία, πεζοπορία, κυνήγι κ.ά.

Εντυπωσιακό είναι το αιονώβιο πλατάνι της πλατείας του Παλαιού χωριού της Άνω Σκοτίνας. Εκεί μπορεί κανείς να επισκεφθεί τους Ιερούς Ναούς της Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Αθανασίου και να δει το παλαιό Δημοτικό Σχολείο και να περιδιαβεί στα στενά δρομάκια και τα πέτρινα καλντερίμια.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου