Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πάπαρης Αρκαδίας

Ο Πάπαρης ή το Πάπαρι είναι χωριό του δήμος Τρίπολης της πρώην επαρχίας Μαντινείας του νομού Αρκαδίας. Συνορεύει βόρεια με το χωριό Αθήναιο, νότια με το Αναύριτο και Αγριακόνα, ανατολικά με το Κουτρουμπούχι και το Μανιάτη και δυτικά με το χωριό Μαρμαριά.


Βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από την Ασέα στο χωριό Σκορτσινού και στα υπόλοιπα χωριά της Ανατολικής Φαλαισίας. Απέχει 5 χιλ. από την Ασέα. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι γύρω στους 100 (232 σύμφωνα με την απογραφή του 2001) και ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πάπαρη, σε ένα αντέρεισμα του όρους Τσεμπερού, υπάρχουν τα ερείπια ενός πύργου που προέρχεται από την εποχή της Φραγκοκρατίας. Ο πύργος ήταν χτισμένος σε θέση η οποία αποτελεί φυσικό οχυρό και προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου όλης της περιοχής. Πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία του Φράγκου ιππότη που εξουσίαζε την περιοχή, η οποία αποτελούσε φέουδό του.


Εδώ έγινε η συνάντηση οπλαρχηγών με τον Θ. Κολοκοτρώνη για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πορεία του αγώνα.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου