
Στο χωριό, ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί φρέσκο ψάρι και ντόπια κρεατικά στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του χωριού και να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του στα cafe, θα ασχοληθεί με το ψάρεμα στον Μαλιακό κόλπο θα κυνηγήσει στον κάμπο και στους γύρο ορεινούς όγκους.
Ο Αγιος Σεραφείμ έχει αρκετά μεγάλη εμπορική κίνηση. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες για βραδινό φαγητό, καφετέριες, μπαρ και στη παραλία του ψαροταβέρνες.
Κύρια ασχολία τον κατοίκων είναι η γεωργία. Το χωριό παράγει άριστη ποιότητα λαδιού και βρώσιμης ελιάς, κηπευτικά και σιτηρά. Ανέκαθεν αγροτική περιοχή παράγει όλους τους καρπούς της γης. Σήμερα κυριαρχεί η καλλιέργεια της ελιάς για αυτό και τα πολλά ελαιοτριβεία – κονσερβοποιεία ελιάς. Σημαντική και η αμπελοκαλλιέργεια. Υπάρχουν αμπέλια με εκλεκτές οινοποιήσιμες επιτραπέζιες ποικιλίες κρασιών. Τα σιτηρά, το βαμβάκι, τα κηπευτικά, η φυστικιά είναι άλλες καλλιέργειες. Η κτηνοτροφία αιγοπροβάτων και βοοειδών υπάρχει ακόμη. Η μελισσοκομία αναπτύσσεται στα ορεινά.
Τα τελευταία χρόνια η ιχθυοκαλλιέργεια και οστρακοκαλλιέργεια αναπτύσσεται ιδιαίτερα στη περιοχή και εμπλουτίζουν τη θάλασσα με γόνο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες.
Περισσότερες πληροφορίες:
http://agserafim.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου