Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Σκοτεινή Αργολίδας

Στην βορειο-ανατολική πλευρά του όρους Ολίγυρτος στην Πελοπόννησο, 150 χ.λ.μ. από την Αθήνα και περίπου 20 από την Νεμέα βρίσκεται η όμορφη Σκοτεινή.



Ένα χωριό που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και βρίσκεται εν μέσω ψηλών βουνών σε υψόμετρο 650-700 μέτρα. Η θέα των βουνών, της πεδιάδας και η πλούσια βλάστηση που είναι εντυπωσιακή δίνουν στον επισκέπτη το συναίσθημα της απόλαυσης και φέρνουν κοντά του τις ευεργετικές ιδιότητες  της φύσης.

Το χωριό ανήκει στο δήμο Άργους-Μυκηνών και πιθανότατα στην αρχαιότητα να χτίστηκε από Αρκάδες. Ο περιηγητής  Παυσανίας έχει αναφερθεί σε κάποιους ναούς της περιοχής, όπως στο ιερό της Αρτέμιδος Εφεσίας, της Αλέας Αθηνάς και σ ένα ναό του Διόνυσου.
Προς τιμήν αυτού κάθε δύο χρόνια λάμβαναν χώρο τα Σκιέρεια, μια περίεργη τελετή που αποσκοπούσε στη γονιμότητα των γυναικών.

Στη Σκοτεινή μπορείτε σήμερα να επισκεφθείτε το παλιό πέτρινο σχολείο και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η προστάτιδα του χωριού Αγ. Μαρίνα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου με πανηγύρι. Όπως στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος  έτσι κι εδώ η γύρω περιοχή έχει πολλά μικρά ξωκλήσια.

Επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε στην Σκοτεινή πολύ καλό παραδοσιακό φαγητό, όπως λαγό ή αγριογούρουνο στιφάδο.

Σε απόσταση λίγων χλμ. από το χωριό μπορείτε να συναντήσετε τους οικισμούς Φρασάνι, Εξοχή, Πλατάνι και Αλέα. Επίσης πίσω από την πλάτη του χωριού και του Ολίγυρτου βρίσκεται η Αρκαδία που την επισκέπτεστε διανύοντας σε μερικά χλμ.

Η πρόσβαση από Αθήνα είναι εύκολη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι εθνική οδός και μόνο τα 30 τελευταία χιλιόμετρα είναι επαρχιακός δρόμος.

Αποτελεί έναν αξιόλογο προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την ρουτίνα της πόλης και να κάνουν ένα ταξίδι αναψυχής μέσα στη φύση.
Θυμηθείτε ότι μια επίσκεψη στη Σκοτεινή συνδυάζεται υπέροχα με την περιοχή της Νεμέας και της λίμνης Στυμφαλίας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου