Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αμβρακιά Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας

Η Αμβρακία ή Αμβρακιά είναι χωριό που ανήκει στο Δήμο Θέρμου, από τον οποίο απέχει 23
χιλιόμετρα, του νομού Αιτωλοακαρνανίας και οφείλει το όνομα της στην αρχαία πόλη Αμβρακία. Είναι κτισμένη σε ύψος 730 μέτρων στο όρος Παναιτωλικό, με 350 κατοίκους (απογραφή 2001), αν και στο χωριό διαμένουν σε σταθερή βάση περίπου 40 κάτοικοι.


Η Αμβρακιά βρίσκεται σε τέτοιο μέρος, ώστε να προφυλάσσεται από τους δυνατούς βοριάδες ακόμα και τους συχνούς χιονιάδες αφού το χωριό σκεπάζεται από χιόνι μόνο όταν το χιόνι πέφτει μέχρι το ποτάμι- γιδομαντρί της (παραπόταμος του Ευήνου). Το κλίμα είναι εύκρατο και υγιεινό. Μάλιστα βρίσκεται στην ίδια ζώνη με την Ευρυτανία η οποία θεωρείται η πλέον καθαρή και υγιεινή περιοχή της εύκρατης ζώνης.

Η Αμβρακιά είναι ελκυστική όλες τις εποχές του χρόνου. Απέχει 46 χιλ. από το Αγρίνιο, 23 χιλιόμετρα από το Θέρμο (πρωτεύουσα του Ομώνυμου Δήμου). Όμως αυτή την στιγμή υπάρχουν 10 περίπου χιλιόμετρα χωματόδρομος. Στο Θέρμο λειτουργεί Κέντρο Υγείας (τηλ. 26440.22951-4), Τράπεζες, Αστυνομικό Τμήμα, Πυροσβεστική, Δημόσιο Ταμείο και Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το τηλέφωνο του Δήμου Θέρμου είναι 26440.22366. Επίσης ο Σύλλογος των Απανταχού Αμβρακιωτών για περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών λειτουργεί Τράπεζα Αίματος στο Νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα τηλ.210.7784585.

Για περισσότερες πληροφορίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου