Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Βυζίτσα: Ανακαλύψτε το χωριό - ''στολίδι'' του Πηλίου! (Photos)

Ανακαινισμένα παλιά αρχοντικά, επιβλητικά πυργόσπιτα, που ενώνονται από ένα πλούσιο δίκτυο από πολύ καλά διατηρημένα καλντερίμια και ένα γνήσιο πηλιορείτικο τοπίο υποδέχονται τους ταξιδιώτες στην φιλόξενη Βυζίτσα.


Ο διατηρητέος οικισμός της αποτελεί έναν από τους πιο προσεγμένους της Ελλάδας, ενώ έχει χαρακτηριστεί ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες.

Χτισμένη σε υψόμετρο 500 μέτρων, ανάμεσα στα χωριά Πινακάτες και Μηλιές, η Βυζίτσα απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από την όμορφη πόλη του Βόλου, ενώ προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα στον Παγασητικό κόλπο και το Πήλιο, συνθέτοντας ένα σχεδόν παραμυθένιο σκηνικό.

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την υπέροχη φύση, με τα πλατάνια, τα οπωροφόρα δέντρα, τους ελαιώνες και τα μυρωδάτα βότανα, να "αγκαλιάζουν" τον οικισμό.

Περιηγηθείτε στον φιλόξενο οικισμό και θαυμάστε από κοντά τα τρίπατα αρχοντικά, με την ξεχωριστή αισθητική, ανακαλύψτε τις λιθόκτιστες κρήνες με τα σκαλιστά μάρμαρα και καταλήξτε στην κεντρική πλατεία του χωριού με τα ψηλά πλατάνια και την εντυπωσιακή κρήνη.

Η Βυζίτσα είναι γεμάτη με όμορφους πύργους, πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, όπως του Κόντου, του Γερουλάνου, του Βέργου, του Κατσανάκη, του Καραγιαννόπουλου και του Δήμου, ενώ πολλά από τα παλιά αρχοντικά της λειτουργούν ως ξενώνες, προσφέροντας μια μοναδική ρομαντική πρόταση διαμονής, μέσα στη φύση.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που κτίστηκε το 1789, αλλά και την τρίκλιτη βασιλική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής του 1725 και το εκκλησάκι του Άθωνα.

Οι λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων δραστηριοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν πολλές πεζοπορικές διαδρομές, όπως το μονοπάτι που ξεκινά από τη Βυζίτσα και καταλήγει στο σιδηροδρομικό σταθμό του "Μουτζούρη" στις Μηλιές.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα διαδρομή ξεκινά από το καλντερίμι δίπλα στη Ζωοδόχο Πηγή, περνά από τους καταρράκτες, τον οικισμό Αργυραίικα και καταλήγει στα Καλά Νερά.









Πηγή: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου