Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μεσάριστα Αιτωλοακαρνανίας

Η Μεσάριστα είναι δημοτική ενότητα του ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. Βρίσκετε σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρα και είναι χωριό προσβάσιμο και κατοικημένο. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί η ”γιορτή του κάστανου”. 


Ξεκίνησε και συνεχίζεται με ιδιωτική πρωτοβουλία. Η συμετοχή όμως των χωριανών, φίλων και επισκεπτών κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη. Η γιορτή έχει καθιερωθεί να γίνεται στο κέντρο ”ΚΑΣΤΑΝΙΑ” , αφού άλλωστε ο εμπνευστής και οργανωτής αυτής είναι ο ιδιοκτήτης του Κος ΔΑΣΚΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Τα κάστανα είναι απο το δάσος της περιοχής και εκείνη την ημέρα προσφέρονται ψημένα δωρεάν σε όλους.

Η Μεσάριστα (Τοπική Κοινότητα Μεσαρίστης - Δημοτική Ενότητα ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ), ανήκει στον δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Η επίσημη ονομασία είναι “η Μεσάριστα”. Έδρα του δήμου είναι το Αγρίνιο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μεσάριστα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μεσαρίστης, του πρώην Δήμου ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ του Νομού ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου