Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Χωριό απειλεί τον δήμο Πατρέων με… ανεξαρτητοποίηση!

Τελεσίγραφο στον δήμαρχο Πατρέων έστειλαν οι κάτοικοι ενός χωριού μόλις 10 χλμ. έξω από την
αχαϊκή πρωτεύουσα, προειδοποιώντας ότι θα «ανεξαρτητοποιηθούν», βγαίνοντας εκτός των ορίων του δήμου, αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά τους.


Με επιστολή τους, την οποία δημοσιεύει το Patra news. gr. οι 505 από τους 800 ενήλικους κατοίκους του Ανω Καστριτσίου, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για σειρά προβλήμαων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και κάνουν λόγο για αποχώρηση από τον Δήμο και ανεξαρτητοποίηση ως αυτόνομη κοινότητα.

Οι κάτοικοι του χωριού σε μία ολιγόλογη επιστολή τους προς τον Δήμαρχο (την οποία ζητούν να κοινοποιήσει αυτός σε όλες τις παρατάξεις) κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους, εν είδει τελεσιγράφου, σαφής ένδειξη του ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι από τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Σημείο αιχμής φαίνεται να αποτελεί η ύδρευση, η οποία επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής ανήλθε σε υψηλά κλιμάκια σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς που καταφθάνουν στα σπίτια την ίδια ώρα που οι παροχές του Δήμου είναι του …περασμένου αιώνα. Οι κάτοικοι στην τελεσιγραφική επιστολή τους κάνουν λόγο για σκουριασμένα δίκτυα, αμίαντο εν έτει 2016 και για χρωστούμενα από ανεμογεννήτριες και την πηγή.

Το Άνω Καστρίτσι πριν ενταχθεί στο Δήμο Πατρέων ήταν τοπική κοινότητα του Δήμου Πατρέων και το ομώνυμο χωριό έδρα της. Σύμφωνα με τη Wikipedia, ανήκε στην πρώην επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας. Από το 1997 ως το 2010 ήταν δημοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ρίου. Απέχει 10 χιλιόμετρα από την Πάτρα βρίσκεται στους πρόποδες του Παναχαϊκού σε υψόμετρο 482 μέτρων. Στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 832 κατοίκους. Από το Άνω Καστρίτσι διέρχεται ο ποταμός Σέλεμνος που είναι γνωστός και σαν «Καστριτσιάνικο ποτάμι» ενώ είναι φημισμένο χωριό για τα κεράσια του.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου