Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Δρυμώνας Αιτωλοακαρνανίας

Ο Δρυμώνας Τριχωνίδας βρίσκεται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και σε απόσταση 15 km από το Θέρμο σε δεσπόζουσα θέση με υψόμετρο 900μ. H ονομασία του παλαιότερα ήταν Μπερίκος και προερχόταν από τα πολλά μπερικέτια, γεωργικά εισοδήματα που παρήγαγε. 


Έπαιξε ρόλο στην επανάσταση του 1821 και υπήρξε περιοχή συγκρούσεων κατά τον εμφύλιο πόλεμο (1946 – 1949). Αποτέλεσε έδρα του δήμου Αμβρακίας και ήταν το σημαντικότερο κεφαλοχώρι της ορεινής Τριχωνίδας έχοντας αστυνομικό τμήμα, δασαρχείο, δημοτικό σχολείο με πολλούς μαθητές και νηπιαγωγείο.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του Νομού μιας και χαρακτηρίζεται για το ξηρό του κλίμα, το ελατόδασος και τον πολύ ανοιχτό του ορίζοντα, που εκτείνεται από τα Βαρδούσια και τα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας ανατολικά, ως την Αχαΐα και τον Πατραϊκό κόλπο νότια και τα νησιά του Ιονίου δυτικά. Έτσι έχει χαρακτηριστεί ως ‘‘το μπαλκόνι της Ρούμελης’’. Οι μόνιμοι κάτοικοί του ανέρχονται στους 253, οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Η οικιστική ανάπτυξη είναι πολύ έντονη ειδικά μετά από το έτος 1980. Οι μόνιμοι κάτοικοί του ανέρχονται στους 253 που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Σήμερα διατηρεί μονοθέσιο δημοτικό σχολείο. Οι προοπτικές αυτού του τόπου είναι πολλές ειδικά μετά τη λειτουργία της σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2009.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου