Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Για... εραστές της φύσης! Φθινοπωρινή εξόρμηση σε ένα από τα πιο καταπληκτικά φαράγγια στην Ελλάδα!

Ο Νομός Ηρακλείου νομός έχει πολλά φαράγγια με τα περισσότερα από αυτά να διασχίζουν τους
πρόποδες του Ψηλορείτη και των Αστερουσίων όρεων. Η περιοχή των Αστερουσίων έχει μερικά από τα πιο καταπληκτικά φαράγγια στην Ελλάδα, με πιο σημαντικό το Αγιοφάραγγο και τον Μάρτσαλο.


Ωστόσο, το φαράγγι του Αγίου Νικολάου με το μαγευτικό Δάσος του Ρούβα είναι το πιο όμορφο φαράγγι στο νομό Ηρακλείου. Άλλα φαράγγια στο Νομό είναι του Αλμυρού και του Καρτερού, κοντά στο Ηράκλειο, το Αστρακιανό, της Άρβης, το Κουναβιανό. το Ασκιανό, το Κνωσσανό και το Αστρίτσι.


Το φαράγγι του Αγίου Νικολάου, του Γάφαρη ή του Ρούβα, ορίζεται από τις κορυφές Αμπελάκια στα ανατολικά και Σαμάρι στα δυτικά. Πρόκειται για το σημαντικότερο φαράγγι του Ψηλορείτη και της κεντρικής Κρήτης και πήρε το όνομα του από το ομώνυμο Βυζαντινό εκκλησάκι στη νότια είσοδο του. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, χαράδρες και ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς και ορθοπλαγιές σπάνιας ομορφιάς.



1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι μια ευκαιρία για να θέσει τέρμα στην κάπως δύσκολη οικονομική σας κατάσταση. Τίποτα δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που έχετε και τις δυσκολίες στις οποίες βρήκατε εσείς τώρα. Είμαι ένα γαλλικό άτομο που θέτει στη διάθεση των σοβαρά δάνεια όλων των τύπων. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου αν είστε στην ανάγκη. Θα σας υπενθυμίσω ότι κάθε άνθρωπος καλής θέλησης που θα χορηγηθεί στην τράπεζά μας θα έχουν καμία λύπη. Δεν περιμένουμε ότι τα αιτήματά σας για να συναντήσετε. Εδώ είναι μας e-mail: renardluc56@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή