Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Μελισσοκομείο Καβάλας

Γλυκό το όνομα του, έξοχο και το μέλι του Παγγαίου μας προκαλεί να το γευτούμε. Η κεντρική πλατεία και ο Ναός της Μεταμορφώσεως που βλέπουμε μπροστά μας, αποτελούν σημείο αναφοράς για το χωριό. Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου δείχνει την πίστη των προγόνων μας. Στο Μελισσοκομείο σημειωτέον λειτουργεί και πολυθέσιο Δημοτικό σχολείο καθώς και το αθλητικό κέντρο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους της περιοχής να αθλούνται.


Το Μελισσοκομείο (Τοπική Κοινότητα Μελισσοκομείου - Δημοτική Ενότητα ΠΙΕΡΕΩΝ), ανήκει στον δήμο ΠΑΓΓΑΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΑΒΑΛΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Μελισσοκομείον”. Έδρα του δήμου είναι η Ελευθερούπολη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.


Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Μελισσοκομείο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μελισσοκομείου, του πρώην Δήμου ΠΙΕΡΕΩΝ του Νομού ΚΑΒΑΛΑΣ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου