Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αγία Άννα Εύβοιας

Η Αγία Άννα είναι χωριό και έδρα ομώνυμης τοπικής κοινότητας, της δημοτικής ενότητας Νηλέως, του δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, της περιφερειακής ενότητας (τέως νομού) Ευβοίας, στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Παλαιότερα ανήκε στην επαρχία Χαλκίδος του νομού Ευβοίας, στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας. Στην κοινότητα υπάγονται και οι οικισμοί Αγκάλη και Παλαιόβρυση.



Η παραλία της Αγίας Αννας (Αγκάλη) είναι ένα γραφικό θέρετρο της Βόρειας Εύβοιας περίπου 1 ώρα απο την Χαλκίδα η οποία προβάλει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου. Eίναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία της Εύβοιας (περίπου 9km).Η θάλασσα είναι βαθειά, ο βυθός έχει άμμο, ενώ η παραλία έχει χοντρή άμμο και βότσαλο.Περισσότερες Φωτογραφίες

Η παραλία είναι οργανωμένη σε αρκετά σημεία αλλά είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει πάντα χώρος για όλους.

Αποτελεί προορισμό ξεκούρασης και χαλάρωσης όπου η πλούσια βλάστηση χάνεται στα νερά της με μοναδικό τρόπο δημιουργώντας μια εικόνα μαγική.
Το γραφικό της πλακόστρωτο δεν θα σας αφήσει αδιάφορους για μια βόλτα περίπου 2 χλμ ενώ ο ήχος του κύματος υπόσχεται να σας γαληνέψει και να σας κάνει αμέσως να την αγαπήσετε...

Η εικόνα αυτή και η προτροπή για χαλάρωση δεν θα πρέπει να αποτρέπει τον επισκέπτη που έχει επιθυμία για πιο έντονες βραδινές δραστηριότητες ο οποίος μπορεί να τις ικανοποιήσει στα Clubs και στα διάφορα Cafe-Bars που διαθέτει στην κόψη του κύματος!

Περισσότερες Φωτογραφίες Με ικανό αριθμό ενοικιαζόμενων δωματιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση και κάθε πορτοφόλι.Με επιλογές αγροτουρισμού έως διαμονή σε παραθαλάσσια δωμάτια οι ιδιοκτήτες τους υπόσχονται να σας κάνουν να την επισκεφτείτε ξανά!

Τα θαλασσινά και το φρεσκοψαρεμένο θράψαλο θα σας προσφέρουν μια πανδαισία γεύσεων απο τα πολυάριθμα μεζεδοπωλεία και εστιατόρια της περιοχής, ενώ θα βρείτε και εστιατόρια με επιλογή κρεάτων και συναφών ειδών καλύπτοντας κάθε γαστρονομική επιθυμία.

Η παραλία της Αγίας Αννας αριθμεί περίπου 200 μονίμους κατοίκους και 2000 εποχικούς.Στις ανάγκες τους συνδράμουν ένα μικρός αριθμός καταστημάτων Mini Markets , ψιλικών καθώς και 2 φούρνοι τα οποία θα αποκαταστήσουν και για σας σχεδόν κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει κατα την διάρκεια των πολυήμερων ή ολιγοήμερων διακοπών σας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Ερχόμενοι από την υψηλή γέφυρα στρίβετε δεξιά στη διασταύρωση της Λιαννής Άμμου όπου υπάρχει πινακίδα «προς Βόρεια Εύβοια». 5km μετά περνάτε μέσα από τη Ν.Αρτάκη, συνεχίζετε προς Ψαχνά και μετά από άλλα 5km φτάνετε σε ένα φανάρι «διχάλα» που βρίσκεται στην είσοδο των Ψαχνών, όπου εσείς πρέπει να πάτε αριστερά προς Όσιο Ιωάννη Ρώσσο. Στη συνέχεια περνάτε μέσα από μια περιοχή που ονομάζεται Καστέλλα και φτάνετε σε ένα ακόμα φανάρι στο οποίο πρέπει να συνεχίσετε ευθεία στην πινακίδα «προς Λ.Αιδηψού-Άγιο Ιωάννη Ρώσσο» και πάλι.. Από εκεί και πέρα και μέχρι ένα χωριό που λέγεται Προκόπι, και απέχει από τη διασταύρωση 30km, ανεβαίνετε και κατεβαίνετε το βουνό που στην κορυφή του βρίσκεται ένα χωριό που λέγεται Άγιος.

Στο Προκόπι στρίβετε δεξιά στην πινακίδα «προς Μαντούδι, Λ.Αιδηψου» και 8km μετά, στρίβετε αριστερά πριν το Μαντούδι στην πινακίδα «προς Λίμνη-Αιδηψο-Ιστιαία». Περίπου 6,5km μετά υπάρχει διασταύρωση προς Λίμνη στην οποία δε θα στρίψετε αλλά θα συνεχίσετε και σε περίπου 12,5km θα στρίψετε δεξιά στην πινακίδα «προς Παραλία Αγίας Άννας». Προσοχή γιατί η πινακίδα είναι σχετικά μικρή. Μετά από 4 km περίπου θα φτάσετε στην παραλία της Αγίας Άννας γνωστή και ως Αγκάλη. Από την Χαλκίδα υπολογίστε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά για περίπου 70km διαδρομής













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου