Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ερατεινή Φωκίδας

Η Ερατεινή βρίσκεται στο Νομό Φωκίδος και έχει πληθυσμό περίπου 850 κατοίκους. Αποτελούσε έδρα του Δήμου Τολοφώνας ο οποίος έχει πληθυσμό 3.088 κατοίκους. Απέχει 50 περίπου χιλιόμετρα από την Άμφισσα και γεωγραφικά βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού. 


Η Ερατεινή είναι ένα αρκετά αναπτυγμένο χωριό. Είναι αναπτυγμένη στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς έχει Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο αρκετά φροντιστήρια αγγλικών , μια Σχολή Εκπαίδευσης Πληροφορικής και νέων τεχνολογιών που αποτελεί και το μοναδικό Εξεταστικό κέντρο Πληροφορικής και Αγγλικής Γλώσσας στο Δήμο Δωρίδας καθώς επίσης και Μουσική Σχολή.

Έχει αναπτυγμένο τουρισμό καθώς είναι παραθαλάσσια περιοχή και έχει πολύ όμορφες παραλίες με σχετικά χλιαρά νερά το καλοκαίρι. Έχει αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία με πολύ όμορφη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο και την Πελοπόννησο και καταστήματα παντός είδους, όπως σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, πρατήρια άρτου και κρεοπωλεία. Ακόμα έχει αναπτυγμένη κτηνοτροφία, αλιεία και παράγει ελαιόλαδο. Τέλος η Ερατεινή φημίζεται για τα νόστιμα και υγιεινά θαλασσινά που προσφέρει η θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Γύρω από την Ερατεινή υπάρχουν 2 χωριά, η Τολοφώνα και η Πάνορμος.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου