Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Αγία Κυριακή (Πηλίου) Μαγνησίας

Η Αγία Κυριακή στο Νότιο Πήλιο, βρίσκεται στο άκρο της χερσονήσου του Πηλίου από τη μεριά του Αιγαίου Πελάγους. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό που δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως βρίσκεται σε κάποιο από τα πολλά νησιά του Αιγαίου.


Αυτή η νησιώτικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τις περιποιημένες τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και με το ειδυλλιακό τοπίο του Πηλίου, καθιστούν τον οικισμό της Αγίας Κυριακής ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές ή μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο στις κοντινές παραλίες του Πηλίου, καθώς και για καλό και ποιοτικό φαγητό.

Το σκηνικό συνθέτουν οι βάρκες και τα ιστιοφόρα στο λιμανάκι, τους καλοκαιρινούς μήνες, η απλότητα των ανθρώπων, τα παντοπωλεία που εξυπηρετούν τον κόσμο, οι ταβέρνες με τις μικρές, σε κάποιες περιπτώσεις αυτοσχέδιες επιγραφές, οι μυρωδιές από τα μαγειρεμένα φαγητά και γενικά η αυθεντικότητα τη μη μαζικής τουριστικής ζωής.

Η Αγία Κυριακή επίσης, είναι το επίνειο του χωριού Τρίκερι που βρίσκεται πάνω ακριβώς από τον οικισμό.

Στην Αγία Κυριακή υπάρχουν πάρα πολύ καλές επιλογές, τόσο στη διαμονή όσο και στο φαγητό. Και καθώς μιλάμε για ένα ψαροχώρι ουσιαστικά, το φρεσκότατο ψάρι δε θα μπορούσε να λείπει από τα μενού των ταβερνών της παραλίας.

Από την Αγία Κυριακή μπορείς να επισκεφτείς τα κοντινά χωριά και παραλίες.

Μπορείς όμως να μείνεις στο χωριό και να ακολουθήσεις την ήρεμη ''νησιώτικη'' ζωή, χωρίς μάλιστα να βρίσκεσαι σε νησί...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου