Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανάληψη Χερσονήσου Κρήτης

Η Ανάληψη βρίσκεται περίπου 24 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο, λίγο μετά τις Γούβες και πριν τον Ανισαρά. Είναι επίσης γνωστή σαν Ανάληψη Χερσονήσου, επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στο παραλιακό θέρετρο Χερσόνησος.


Η Ανάληψη ξεκινά από την παλιά Εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου και το χωριό είναι χτισμένο κατά μήκος ενός μακρύ δρόμου που ξεπερνάει το 1 χιλιόμετρο μέχρι την παραλία.

Η Ανάληψη διαφέρει από τους γειτονικούς παραλιακούς οικισμούς γιατί η τουριστική ανάπτυξη ξεκίνησε πολύαναληψη, κρητη αργότερα εδώ με αποτέλεσμα η αίσθηση που έχετε μπαίνοντας στην Ανάληψη είναι ότι βρίσκεστε σε ένα Κρητικό χωριό με πολύ πράσινο στο δρόμο και σπίτια με όμορφους κήπους που εναλλάσσονται με χωράφια με ελιές.

Βέβαια, πλησιάζοντας προς το κέντρο του χωριού και την παραλία, αυξάνουν τα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, τα εστιατόρια και οι άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Θα δείτε επίσης μεσιτικά γραφεία, που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για αγορά γης και σπιτιών στην περιοχή, που οικιστικά βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη.

Φτάνοντας στην παραλία της Ανάληψης το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε είναι η μικροσκοπική εκκλησία χτισμένη δίπλα σχεδόν στο κύμα. Είναι μια εκκλησία με πολύ φωτογένεια και κάθε τουρίστας που θα περάσει από την Ανάληψη θα σταματήσει εδώ για μια αναμνηστική φωτογραφία.
Οι παραλίες της Ανάληψης
Ανατολικά από την εκκλησία υπάρχει η κύρια παραλία της Ανάληψης, μια μεγάλη αμμουδιά με ομπρέλες και καρέκλες.

Δυτικά από την εκκλησία η παραλία είναι βραχώδης. Λίγοι θα την προτιμήσουν για μπάνιο, εκτός αν θέλουν να χαρούν την απομόνωση που προσφέρει ή ένα ευχάριστο περίπατο κάτω από τα αλμυρίκια. Αν σας αρέσει το ψάρεμα από την ακτή, τα βράχια στην παραλία προσφέρουν τον ιδανικό βυθό για το σπορ αυτό.

Προχωρώντας προς τα δυτικά θα συναντήσετε ένα λιμανάκι με αμμουδιά, κατάλληλο για κολύμπι ειδικά όταν ο άνεμος σηκώσει κύμα στις άλλες παραλίες.

Στο τέλος του δρόμου υπάρχει άλλη μια παραλία με αμμουδιά δίπλα στις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη, με μερικές πάπιες να κάνουν τις βόλτες τους και να τραβούν την προσοχή των επισκεπτών.

Πώς να πάτε στην Ανάληψη
Από το Ηράκλειο στην Ανάληψη με Λεοφωρείο: Υπάρχουν συχνά λεωφορεία από το Ηράκλειο προς τη Χερσόνησο και αντίστροφα, που κάνουν στάση για την Ανάληψη πάνω στην παλιά Εθνική οδό. Από εδώ ξεκινάει ο δρόμος που περνάει μέσα από το χωριό και οδηγεί στην παραλία. Το μήκος του δρόμου αυτού είναι λίγο περισσότερο από 1 χιλιόμετρο.

Τα λεωφορεία περνούν κάθε μισή ώρα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα κάθε μια ώρα.
Από το Ηράκλειο στην Ανάληψη με αυτοκίνητο: Αν πάτε με αυτοκίνητο από το Ηράκλειο, οδηγείστε στη νέα Εθνική οδό προς Άγιο Νικόλαο (ανατολικά) μέχρι την έξοδο προς Καστέλι. Μετά την έξοδο στρίψτε αριστερά προς Χερσόνησο.


Ο δρόμος είναι μια μεγάλη ευθεία που οδηγεί στην παλιά Εθνική οδό. Στο τέρμα του στρίψτε αριστερά προς Γούβες και σε πολύ μικρή απόσταση θα δείτε τη διασταύρωση για Ανάληψη.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου