Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Βελονάδες Κέρκυρας

Το χωριό των Βελονάδων βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά του νησιού της Κέρκυρας και τοποθετείται χρονικά στο τέλος της παλαιολιθικής εποχής. Βρίσκεται σε υψόμετρο 56 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,7490101723 και γεωγραφικό μήκος 19,7070917937. 


Στην Τοπική Κοινότητα Βελονάδων ανήκουν και οι οικισμοί Κουναβάδες, Λιβάδι και ο Ψαθύλας. Οι Βελονάδες βρίσκονται σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, κοντά σε πολλές υπέροχες παραλίες, μεταξύ των οποίων αυτές των Περουλάδων, του Αγίου Γεωργίου και του Σιδαρίου. Η κύρια ασχολία των κατοίκων της κοινότητας είναι η καλλιέργεια της ελιάς και άλλες γεωργικές δραστηριότητες, αλλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρέχουν υπηρεσίες στους τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό. Υπάρχουν δωμάτια και τα σπίτια διαθέσιμα για ενοικίαση σε αυτό το παραδοσιακό χωριό, το οποίο προσφέρει επίσης ανέσεις όπως τα μπαρ και ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ.

Οι ντόπιοι έχουν διατηρήσει τις παραδόσεις της περιοχής, όπως για παράδειγμα το περίφημο πανηγύρι της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, το οποίο πραγματοποιείται στις 20 Ιουλίου. Οι εορτασμοί αρχίζουν το βράδυ πριν και χιλιάδες άνθρωποι, Κερκυραίοι από όλο το νησί και τουρίστες, συγκεντρώνονται για αυτό το συμβάν.

Οι επισκέπτες που διαμένουν στους Βελονάδες είναι σίγουρο ότι θα απολαύσουν την απόλυτη ηρεμία της περιοχής, σε συνδυασμό με τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου