γιατί άλλο, για τον κρόκο, το σαφράν ένα
από τα ακριβότερα μπαχαρικά στον κόσμο.
Είναι η μοναδική κροκοκαλλιεργούμενη
περιοχή της Ελλάδας, στην οποία γίνεται
από πάρα πολλά χρόνια συστηματική
καλλιέργεια του φυτού.
Η ετήσια παραγωγή
κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν γύρω
στους 6 τόννους κόκκινου και 2-3 τόννους
κίτρινου κρόκου, μεγάλο μέρος του οποίου
εξάγεται στην Ε.Ε., τις Η.Π.Α., τον Καναδά
και άλλες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου