Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Κρηνίτσα Τρικάλων

Η Κρηνίτσα (Τοπική Κοινότητα Κρηνίτσης – Δημοτική Ενότητα Πaληοκάστρου), ανήκει στον δήμο Τρικκαίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.


Η Κρηνίτσα είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Νομού Τρικάλων με 600 περίπου κατοίκους. Είναι ένα πεδινό χωριό που περιτριγυρίζεται από ωραίους κατάφυτους λοφίσκους και απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων. Οι κάτοικοί της καλλιεργούν και παράγουν τριφύλλι, βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, κηπευτικά, σταφύλια, ελιές, καπνό, γάλα, τυρί, κρασί, τσίπουρο και λάδι το οποίο όπως έδειξε η εξέταση στο χημείο είναι από τα καλύτερα λάδια με μηδέν οξύτητα. Με άλλα λόγια η Κρηνίτσα είναι ένας μικρός παράδεισος, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων.

Εκτός από τη γεωργία και την κτηνοτροφία οι κάτοικοι εργάζονται σε δημόσιες ή ιδιωτικές υπηρεσίες του Νομού και αρκετοί είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η Κρηνίτσα είναι ένα από τα δραστήρια χωριά του Νομού, με ανθρώπους επίμονους, προοδευτικούς, εργατικούς, οι γονείς στηρίζουν τα παιδιά τους ώστε να σπουδάσουν και έτσι έχει αρκετούς επιστήμονες που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου