Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μυρσίνη Νικοπόλεως Πρέβεζας

Η Μυρσίνη (Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης - Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου), ανήκει στον δήμο
Πρέβεζας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”. Από την πόλη της Πρέβεζας απέχει 27 χιλιόμετρα


Πριν την εφαρμογή του Αυτοδιοικητικού Νόμου ''Καποδίστριας'', η Κοινότητα Μυρσίνη Πρέβεζας, αποτελούνταν από τους οικισμούς Μυρσίνη, Μεγαδένδρο, Κάτω Μυρσίνη και Σούσαλη.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Μυρσίνη”, το δε παλίο όνομα ήταν Συντεκλιά. Η μετονομασία έγινε το 1923. Έδρα του δήμου είναι η Πρέβεζα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μυρσίνη ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μυρσίνης, του πρώην Δήμου Ζαλόγγουτου Νομού Πρέβεζας.

Η Μυρσίνη έχει υψόμετρο 215 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, στο όρος Κόρτος σε γεωγραφικό πλάτος 39,129212008 και γεωγραφικό μήκος 20,6307756618.

Κοντά στο χωριό Μυρσίνη, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων και στο απείρου φυσικού κάλους δάσο Λεκατσά. είναι η Ιερά Μονή του Αγίου Πνεύματος Λεκατσά Μυρσίνη Πρέβεζας. Το μοναστήρι ανακαινίστηκε πρόσφατα και είναι ανδρικό, με εύκολη πρόσβαση και με ασφαλτωστρομένο δρόμο από το χωριό Μυρσίνη, μέσα στο δάσος μεσογειακής χλωρίδας και προστατευόμενο από ευρωπαϊκές συνθήκες














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου