
Το μωβ χρώμα, οφείλεται
στο γεγονός ότι περιέχει έως και δέκα
φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά, τις
ανθοκυανίνες, σε σύγκριση με τις λευκές
πατάτες.
Οι συγκεκριμένες πατάτες
καλλιεργούνται στην Σκωτίας από την
εταιρία του Albert Bartlett, καθώς ειδικές
δοκιμές έδειξαν ότι το έδαφος της
ενδείκνυται για την καλλιέργεια της.
Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε και η
πρώτη συγκομιδή της, που έφτασε τους
τετρακόσιους τόνους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου