Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Κουτσοχέρα Ηλείας

Η Κουτσοχέρα είναι χωριό του νομού Ηλείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με 683 κατοίκους το 2001. Υπάγεται διοικητικά στον δήμο Πύργου. Βρίσκεται 15,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Πύργου και 191 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Οδικώς οι αποστάσεις αυτές είναι 27 και 315 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Έχει χτιστεί σε υψόμετρο 340 μέτρων ενώ η συνολική έκταση του δημοτικού διαμερίσματος είναι 26.000 στρέμματα.


Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού δεν ξεπερνούν τους 600 ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική μείωσή τους. Η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως στη γεωργία και την κτηνοτροφία ενώ οι κάτοικοι επισκέπτονται συχνά το αστικό κέντρο της περιοχής, τον Πύργο, για τις συναλλαγές τους.

Στο διθέσιο δημοτικό σχολείο του χωριού παρακολουθούν μαθήματα είκοσι μαθητές ενώ το μονοθέσιο νηπιαγωγείο αριθμεί δέκα νήπια. Είκοσι μαθητές γυμνασίου και λυκείου παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο γυμνάσιο & λύκειο του Καράτουλα. Ισχυρό πλήγμα δέχτηκε το φυσικό περιβάλλον αλλά και η οικονομία της περιοχής μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου