Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Καλυβάκια Ολυμπίας

Είναι ένα νεόκτιστο καταπράσινο χωριό στις όχθες του Αλφειού, που δημιουργήθηκε από την
μεταφορά του παλιού ομώνυμου χωριού, μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1965. Απέχει 7 χλμ. BA από τα Κρέστενα και έχει 527 κατοίκους.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΤΟΠΙΑ στην όχθη του Αλφειού (του θεοποιημένου ποταμού των αρχαίων, που περνώντας μέσα από υπόγειες σπηλιές, χαράδρες και θάλασσες, έφτασε στην Σικελική Ορτυγία για να συναντήσει την αγαπημένη του πηγή Αρεθούσα).

ΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ με την ομώνυμη εικόνα, έργο της περίφημης Αδελφότητας Αβραμαίων του Αγίου Όρους, στη θέση «Κροπισσά», 5χλμ. ΝΑ του χωριού, πανέμορφη τοποθεσία, με ένα υπεραιωνόβιο πουρνάρι δίπλα του. Γιορτάζει στις 6 Αυγούστου.

Τα Καλυβάκια (Τοπική Κοινότητα Καλυβακίων - Δημοτική Ενότητα ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ), ανήκουν στον δήμο ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΛΕΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.


Η επίσημη ονομασία είναι “τα Καλυβάκια”. Έδρα του δήμου είναι τα Κρέστενα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου