Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Λεοντίτο Καρδίτσας

Tο χωριό Λεοντίτο, το οποίο βρίσκεται στον ορεινό όγκο του νομού Καρδίτσας και πιο
συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Το τοπίο χαρακτηρίζεται από τις ψηλές αλπικές κορυφές που οριοθετούν τον ορίζοντα του χωριού (Ντελιδίμι-2164μ., Καράβα-2184μ., Βουτσικάκι-2154μ.Τσουρνάτα-1900μ.) και τις βαθιές, στενές και απότομες χαράδρες, που δημιουργήθηκαν από την ορμητική ροή αρκετών ποταμών, που χύνονται στον Αχελώο.


Η χλωρίδα της περιοχής αποτελείται από έλατα, πουρνάρια, αρκετά φυλλοβόλα (καρυδιές, κορομηλιές) και αρκετά ποώδη, όπως περδικάκι, τσάι και ρίγανη. Η άγρια πανίδα αποτελείται από λύκους, αλεπούδες, λαγούς, αγριόχοιρους, ζαρκάδια, πέρδικες και πολύ μικρό αριθμό της καφέ αρκούδας της Πίνδου.


Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ψηλές βουνοκορφές κατάλληλες για ορειβασία: «Σχιζοκάραβο» (2 184μ) που συνδέεται με το διεθνές μονοπάτι Ε4, «Βουτσικάκι» (2 154μ), «Κούρλιακας» (2 184μ), «Πύργος» (2 200 μ), «Τέγα» (1 800μ), «Ντελιδίμι» (2 163μ), «Τσουρνάτο», «Καραγκούνης» «Αφορισμένη» κλπ.. Όμορφα και τα φαράγγια που σχηματίζοντα όπως το Φαράγγι Τυρολόγου, το Φαράγγι «Σκυλογκρέμισμα» κ.α Αμέτρητες πηγές, βρύσες και ποτάμια με πεντακάθαρα νερά συμπληρώνουν το άγριο αλλά όμορφο τοπίο: Ο ποταμός «Βλασιώτης», ο «Κουμπουριανίτης» με νόστιμες πέστροφες και μπριάνια, το «Κρυόρεμα», ο «Πετριλιώτης» πηγάζουν και διασχίζουν μεγάλο μέρος της περιοχής αυτής πρίν καταλήξουν στον Αχελώου.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου