Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κρανιά Γρεβενών

Η Κρανιά που βρίσκεται ανάμεσα στα Γρεβενά και το Μέτσοβο έχει αναδειχτεί ως ιδανικός τόπος διαμονής καθώς τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες της προσφέρουν άνεση και εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας για σκι και τις ομορφιές της Πίνδου.


Ανήκει διοικητικά στα Γρεβενά, αλλά είναι σχεδόν «ηπειρώτισσα», καθώς απέχει ούτε είκοσι χιλιόμετρα από το Μέτσοβο. Η Κρανιά αναδείχτηκε τουριστικά πριν από μερικά χρόνια, όταν φτιάχτηκε ο δρόμος που συνδέει τα Γρεβενά με τα Γιάννενα. 

Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γραφικότητα, αποτελεί όμως ιδανική βάση για αναρίθμητες διαδρομές στο νομό Γρεβενών αλλά και στα Ιωάννινα.

Τι να δείτε
Το πεντάτοξο γεφύρι του Σπανού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά των Γρεβενών, απέχει από εδώ μόλις 12 χλμ., ενώ η λίμνη του Αώου περίπου 25 χλμ. Θαυμάσια διαδρομή, δίπλα σ’ έναν μικρό παραπόταμο του Βενέτικου, είναι αυτή που οδηγεί από την Κρανιά στο Μικρολίβαδο και το Μοναχίτι. Το must, όμως, για κάθε επισκέπτη είναι ο δρόμος που οδηγεί στη Βάλια Κάλντα. Επειδή δεν υπάρχει πινακίδα, ζητήστε περισσότερες πληροφορίες από τους ντόπιους.

Πως θα πάτε στην Κρανιά;

ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
- Περίπου 401 Km
- 4,00 - 4,30 ώρες
- Διαδρομή : Αθήνα - Λαμία - Καρδίτσα (μέσω Δομοκού) - Τρίκαλα - Καλαμπάκα – Συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς Ιωάννινα & 500 μέτρα μετά το χωριό Κορυδαλλός στρίβουμε δεξιά για Κρανιά για τα τελευταία 16,5 Κm

ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Περίπου 185 Km
- 1,45 - 2 ώρες
- Διαδρομή : Θεσσαλονίκη - Βέροια - Κοζάνη - Γρεβενά (μέσω Εγνατίας οδού). Αφήνουμε την Εγνατία Οδό στον 3ο Κόμβο των Γρεβενών (Κηπουριό – Μαυραναίοι) με κατεύθυνση προς Κηπουριό για τα τελευταία 22 Κm.

ΑΠΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
- Περίπου 75 Km
- 1,00 - 1,15 ώρα
- Διαδρομή : Ιωάννινα για Μέτσοβο (μέσω Εγνατίας οδού). Μετά το Μέτσοβο κατεύθυνση προς τον παλιό δρόμο της Κατάρας, μετά από 6 Κm Διασταύρωση για Mηλία – Κρανιά για τα τελευταία 20 χλμ.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου