Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Άγναντα Ηλείας

Τα Άγναντα (Τοπική Κοινότητα Αγνάντων - Δημοτική Ενότητα Πηνείας), ανήκουν στον δήμο Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.


Η επίσημη ονομασία είναι “τα Άγναντα”. Έδρα του δήμου είναι η Αμαλιάδα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Άγναντα ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγνάντων, του πρώην Δήμου Πηνείας του Νομού Ηλείας.

Τα Άγναντα έχουν υψόμετρο 475 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,8189315722 και γεωγραφικό μήκος 21,6209616784.

Τα Άγναντα είναι χτισμένα σε υψόμετρο 500 μέτρων. Είναι ένα ημιορεινό χωριό με απέραντη θέα από τη θέση της παλιάς εκκλησίας. Από εκεί διακρίνεται η Ζάκυνθος, η Ηλεία και τα βουνά της Αχαΐας. Το χειμώνα ορισμένες φορές οι δρόμοι κλείνουν από τα χιόνια και η πρόσβαση είναι δύσκολη. Είναι χτισμένο δίπλα σε ένα πανέμορφο δάσος, το δάσος της Κάπελης, το οποίο είναι γεμάτο από βελανιδιές και πεύκα.

Ο δρόμος που οδηγεί από το Πανόπουλο στα Άγναντα, διασχίζει το δάσος αυτό. Εκεί πηγαίνουν και βόσκουν τα αιγοπρόβατα των κτηνοτρόφων.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου