Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Γλύφα Φθιώτιδας

Στο ανατολικότερο σημείο του Νομού Φθιώτιδος βρίσκεται η Γλύφα. Ένα παραθαλάσσιο χωριό, πασίγνωστο για τις καταγάλανες θάλασσες και τις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει εντός και εκτός οικισμού.


Η Γλύφα,τοποθετημένη έτσι,θυμίζει σε πολλούς νησί ή τοπίο μέσα σε λίμνη.Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε τόσο περήφανοι που ζούμε εδώ γιατί και όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν αυτό που βλέπουν και τα δικά μας μάτια.Το απλόχερα χαρισμένο σκηνικό είναι αυτό που ευχαριστεί τον επισκέπτη όταν επισκέπτεται το χωριό.

Στην περιοχή της Γλύφας και συγκεκριμένα στα ανατολικά της βρίσκεται η θέση «Φανός»,η οποία ταυτίζεται με την ομηρική θέση «Αντρώνα»,όπου βρέθηκαν τα ερείπια της ομώνυμης ακρόπολης(4ος αιώνας π.χ.) καθώς και σπήλαια που συνδέουν την περιοχή με τη λατρεία της θεάς Δήμητρας.

Στην Γλύφα,γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με σημαντικότερες την εκδήλωση στις 9 Μαίου προς τιμήν του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις,του ομώνυμου νησιού που βρίσκεται νοτιοδυτικά του όρμου της Γλύφας αλλά και του πανηγυριού των Αγίων Αναργύρων την 1η Ιουλίου.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ολόφρεσκα ψάρια στα εστιατόρια που εκτείνονται κατά μήκος της παραλίας,ωραίους μεζέδες για τσίπουρο και ουζάκι αλλά και όλων των ειδών τα λαχταριστά πιάτα.
Επίσης στον τομέα της εστίασης που εντάσσονται οι καφετέριες και τα μπαρ,ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του δίπλα στο κύμα και να τον συνοδεύσει με πληθώρα γευστικών λιχουδιών όπως κρέπες,βάφλες,παγωτά και λαχταριστά γλυκά.

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και γκαρσονιέρες που βρίσκονται στην Γλύφα,έχουν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια ευχάριστη και άνετη διαμονή ,ιδανική να κάνει τις διακοπές του σε αυτό το ήσυχο και όμορφο μέρος.

Η περιοχή διατίθεται για επισκέπτες όλων των ηλικιών μιας και οι φιλόξενοι κάτοικοι κάνουν τους επισκέπτες να νιώσουν σα να βρίσκονται σε πολύ οικείο μέρος.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου