Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μπούκκα Αμφιλοχίας

Η Μπούκκα είναι χωριό το οποίο ανήκει στον δήμο Αμφιλοχίας. Παλαιότερα ανήκε στην Επαρχία Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 430 κατοίκους. Είναι ψαροχώρι με ωραία παραλία και ωραία ταβερνάκια.


Οι κάτοικοι ασχολούνται με την αλιεία, την γεωργία μιας και το χωριό βρίσκεται σε κάμπο με αρκετά νερά. Επίσης έχει και αρκετούς που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Στην παραλία την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργεί και παιδική κατασκήνωση.


Ο οικισμός προσαρτάται στο δήμο Αμβρακίας στις 08/02/1908 Στις 31/08/1912 η Μπούκα αποσπάται από το δήμο Αμβρακίας και προσαρτάται στην κοινότητα Αμπελακίου Το 1915 αποσπάται από την κοινότητα Αμπελακίου και προσαρτάται στην κοινότητα Αμφιλοχίας. Οι αλλαγές συνεχίζονται και έτσι το 1925 δεν αλλάζει μόνο δήμο η κοινότητα, αλλά και νομό. Έτσι αποσπάται από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και υπάγεται στο νομό Άρτης. Το 1940 τον Οκτώβριο ο οικισμός επιστρέφει ξανά στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και διορθώνεται το όνομα. Από Μπούκα (με ένα κ) ονομάζεται Μπούκκα (με δυο κ).













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου