Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Μοσχόφυτο Τρικάλων

Χωριό του ορεινού Νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο κοντά στα 900 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, και 70 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, της Λαίουσας και του Ξεροβονίου με πολλές εκδηλώσεις το καλοκαίρι.


Στο χωριό υπάρχουν έξι εκκλησίες: Αγία Τριάδα (1849), Άγιος Νικόλαος (1810), Αγία Παρασκευή(1870), Προφήτης Ηλίας, Άγιος Παντελεήμονας, Άγιοι Ανάργυροι και Άγιοι Εφραίμ και Θεοδώρα.

To Μοσχόφυτο (τοπική κοινότητα Μοσχοφύτου, Δημοτική ενότητα Πινδέων), ανήκει στο Δήμο Πύλης της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων που βρίσκεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδος όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ''.

Η επίσημη ονομασία είναι ''Το Μοσχόφυτον'', έδρα του δήμου είναι η Πύλη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Θεσσαλίας. Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο ''ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ'' μέχρι το 2010, το Μοσχόφυτο ανήκει στο τοπικό διαμέρισμα Μοσχοφύτου του πρώην δήμου Πινδέων του Νομού Τρικάλων.

Στην κοινότητα ανήκουν οι οικισμοί Ορεινή, Πλατανάκια και Λεπτοκαρυά. Το χειμώνα απομένουν στο χωριό μόλις 30 άνθρωποι, που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Το καλοκαίρι ο αριθμός τους αυξάνει σε 250.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου