Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Γιαννουλαίικα Αργολίδας

Τα Γιαννουλαίικα, είναι ημιορεινό χωριό της Αργολίδας, που βρίσκεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα από την Νέα Επίδαυρο, και στο δρόμο από το Λυγουριό προς το Ναύπλιο. Σε απόσταση αναπνοής από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ο μικρός οικισμός Γιαννουλαίικα, διαθέτει και μία εκκλησία, αυτή του Αγίου Γεωργίου.


Σήμερα, οι σχεδόν 200 κάτοικοι του χωριού των Γιαννουλαίικων ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία.

Τα Γιαννουλαίικα (Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου - Δημοτική Ενότητα ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ), ανήκουν στον δήμο ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Γιαννουλαίικα”. Έδρα του δήμου είναι το Ασκληπιείο και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Γιαννουλαίικα ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Ασκληπιείου, του πρώην Δήμου ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ του Νομού ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

Τα Γιαννουλαίικα έχουν υψόμετρο 270 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,5964588216 και γεωγραφικό μήκος 22,9727237952. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Γιαννουλαίικα θα βρείτε εδώ.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου