Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Tea tree oil: Το θαυματουργό δηλητήριο!

Μετά την πιο διάσημη σταγόνα που υπόσχεται πως διαλύει όλα τα λίπη, έρχεται το tea tree, μια δηλητηριώδης σταγόνα, που θεραπεύει κάθε λογής μολύνσεις. Για όσους το ακούνε πρώτη φορά, πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, που σίγουρα αν ψάξετε τα συστατικά κάποιου καλλυντικού σας θα το βρείτε μέσα σε αυτά.


Περιζήτητο για την καταπολέμηση των φλεγμονών και των μολύνσεων πριν από την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, το tea tree σήμερα επανακάμπτει, προσφέροντας λύσεις σε όσους αναζητούν έναν πιο φιλικό τρόπο να προστατέψουν τον οργανισμό και το περιβάλλον τους από τα βακτήρια, τους μύκητες και τους ιούς.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από φαρμακεία, καταστήματα υγιεινής διατροφής, από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων που δεν κάνει δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, αλλά και αρωματοπωλεία.
Εμένα το θαυματουργό τεϊόδεντρο, μου το συνέστησε ο δερματολόγος μου, κάπου στην εφηβεία.
Από τότε, μόλις ένα σπυράκι πάει να κάνει την εμφάνισή του, παίρνω το φοβερό μου όπλο…μία μπατονέτα, βάζω δύο-τρεις σταγόνες τεϊόδεντρου και μετά από αρκετές επαναλήψεις (3 φορές την ημέρα) το σπυράκι πάει από εκεί που ήρθε. Επομένως, όσοι από εσάς αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής, give it a try και θα με θυμηθείτε!

Ένα πρόβλημα που επίσης μπορείτε να καταπολεμήσετε πανεύκολα, είναι οι μύκητες στα νύχια.
Ένα ποδόλουτρο δυο φορές την ημέρα, με 8 σταγόνες tea tree στη λεκάνη με το νερό ή τοπική επάλειψη με λίγο αδιάλυτο έλαιο, μπορεί να δώσει τη λύση. Βέβαια, ο χρόνος καταπολέμησης ποικίλει.

Συνιστάται επίσης για την καταπολέμηση βασικών γυναικολογικών προβλημάτων, όπως κολπίτιδα, καντιντίαση και τριχομονάδες. Αφιερώνοντας μόλις 5-10 λεπτά, δυο φορές τη μέρα, κάνοντας πλύση εξωτερική ή κολπική, με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 4-6 σταγόνες τεϊόδεντρου, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Για άμεσο αποτέλεσμα στα παραπάνω προβλήματα (και όχι για καθημερινή χρήση χωρίς λόγο) συνιστώνται κολπικές πλύσεις 2 φορές την ημέρα με το παρακάτω μείγμα:

560 γρ. αποστειρωμένο νερό, 2 φακελάκια χαμομήλι, 6 σταγόνες tea tree, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμαριού.

Οι γονείς πάλι μπορείτε να κάνετε πρόληψη για τις ψείρες που κολλάνε τα παιδιά στο σχολείο, με την παρακάτω συνταγή:

Ποτίστε ένα κομματάκι βαμβάκι σε 2-3 κουταλάκια αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και αλοίψτε με αυτό μια λεπτή χτένα, με την οποία θα χτενίσετε το παιδάκι σας προληπτικά. Μπορείτε επίσης να λούσετε το παιδί σας, καθώς δρα απωθητικά, προσθέτοντας τις σταγόνες στο κεφαλάκι του την ώρα του λουσίματος. Εάν το κακό έγινε ήδη και οι ψείρες εγκαταστάθηκαν στο κεφάλι του, χτενίστε σχολαστικά τα μαλλιά του παιδιού τούφα-τούφα, αλοίφοντας τη χτένα με το εμποτισμένο βαμβάκι, γυρίζοντας την τούφα και ανάποδα. Μην παραλείπετε κατά τη διάρκεια του χτενίσματος να τρίβετε τη χτένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο βαμβάκι με το εμποτισμένο έλαιο.

Μερικές άλλες χρήσεις του θαυματουργού τεϊόδεντρου, είναι οι παρακάτω.

Επειδή οι μεγάλοι άνθρωποι συνήθως υποφέρουν από ρευματικούς πόνους, οι επαλείψεις με 3-5 σταγόνες tea tree oil μέσα σε 30 ml αμυγδαλέλαιο, στα επίμαχα σημεία, διώχνουν τον πόνο.
Ποιός από εμάς δεν έχει υποφέρει μέσα στο χειμώνα από κάποιο κρύωμα, κάποιο συνάχι ή και κάτι πιο επίμονο, τύπου βρογχίτιδας ή ιγμορίτιδας;

Μόλις νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα, ρίξτε 5-6 σταγόνες ελαίου σε ένα κομμάτι βαμβάκι και κρατήστε το κάτω από τα ρουθούνια σας, εισπνέοντας για 1-2 λεπτά. Έτσι, θα διευκολύνετε την αναπνοή σας και θα "απολυμάνετε" το αναπνευστικό σας σύστημα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε εισπνοές για 10-15 λεπτά καλύπτοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα, πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει 5-6 σταγόνες από το έλαιο.

Στην άλλη άκρη του χρόνου, το καλοκαίρι, η μεγαλύτερη ενόχληση τις ζεστές του νύχτες, είναι η φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα από το κουνούπι. Με μια σταγονίτσα τεϊόδεντρου επάνω του, τέλος η μόλυνσή και ο κνησμός.

Βέβαια, οφείλω να σας ενημερώσω για το ελάττωμα του: η μυρωδιά του δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Και το πιο σημαντικό, την τρομερή του ιδιότητα: απαγορεύεται η κατάποσή του, γιατί είναι δηλητήριο!

Σε κάθε περίπτωση προσέξτε οπωσδήποτε τα παρακάτω, συνοπτικά:

Απαγορεύεται να το καταπιείτε, όπως προείπαμε, γιατί είναι δηλητηριώδες.

Εφόσον τηρούνται οι κανόνες χρήσης του, συνήθως δεν προκαλεί ερεθισμούς, αλλεργίες και άλλες παρενέργειες. Πριν όμως το εφαρμόσετε για πρώτη φορά για θεραπευτική χρήση, διαλύστε μία σταγόνα σε λίγο λάδι (σιτέλαιο, αμυγδαλέλαιο κ.ά.), σε κρέμα ή σε χυμό αλόης και βάλτε το δοκιμαστικά στο εσωτερικό του καρπού σας, για να ελέγξετε τυχόν αντιδράσεις.

Δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε πάνω σε ανοιχτές πληγές, ούτε αν είστε έγκυος ή αν θηλάζετε.

Μην το περιλάβετε ποτέ σε εντομοαπωθητικά μείγματα για το τρίχωμα των ζώων, γιατί, αν το γλείψουν, είναι τοξικό και μπορεί να τους προκαλέσει ακόμα και θάνατο.


Φυλάξτε το σε σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι, σε σκοτεινό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου