Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Βουλιάστα Δωδώνης Ιωαννίνων

Η Βουλιάστα είναι ο οικισμός του Νομού Ιωαννίνων που διοικητικά ανήκε στον Δήμο Αγίου Δημητρίου ο οποίος καταργήθηκε με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και εντάχθηκε πλέον στον νέο δήμο Δωδώνης.


Το υψόμετρο του είναι 280μ και ο μόνιμος πληθυσμός του σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011 είναι 117 κάτοικοι.

Μια πολύ όμορφη και ειδυλλιακή τοποθεσία είναι η περιοχή της λίμνης που σχηματίζουν οι Πηγές του Λούρου ποταμού στην Βουλιάστα του Αγίου Δημητρίου. Σχεδόν πάνω στην εθνική οδό Άρτας-Ιωαννίνων, και προχωρώντας λίγες εκατοντάδες μέτρα φτάνεις στη λίμνη, σκιερή από τα πανύψηλα δέντρα που τη στεφανώνουν.

Οι όχθες της λίμνης είναι προσβάσιμες και ένας περίπατος περιμετρικά προσφέρει αναζωογόνηση στον οργανισμό και οργιώδη καταπράσινη βλάστηση, τροφή για τα μάτια. Από το γεφυράκι μπορείς να παρακολουθήσεις τη ακυμάτιστη λίμνη να μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο πριν καταλήξει ποταμός..

Ένα χαρακτηριστικό σημείο αποτελεί το υπαίθριο νεροτριβείο, στο οποίο σπεύδουν κάτοικοι των γύρω περιοχών προκειμένου να πλύνουν κουβέρτες, φλοκάτες και χαλιά. Στην περιοχή λειτουργούν και ιχθυοτροφεία από τα οποία μπορείτε να αγοράσετε και πέστροφες, ζωντανές και λαχταριστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου