Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Κόκκινο Χωριό Χανίων

Το Κόκκινο Χωριό είναι ένα χωριό που βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα , στα Χανιά της Κρήτης. Το χωριό είχε σημαντικό ρόλο στην περίοδο του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Το Κόκκινο Χωριό βρίσκεται κοντά στα Καμπιά ,την Πλάκα, την Αλμυρίδα, το Γαβαλοχώρι και τις Καλύβες.


Το Κόκκινο χωριό είναι ένα παραδοσιακό, ήσυχο, μικρό χωριό. Εδώ βρίσκονται τρείς εκκλησίες , το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγ.Γεωργίου με μια σπηλιά η οποία χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο την περίοδο του πολέμου και καταλήγει στο απέναντι βουνό.Η κύρια εκκλησία, η οποία χρησιμοποιείται εβδομαδιαία και σε άλλες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής / Πάσχα και τα Χριστούγεννα είναι ο Άγιος Χαράλαμπος που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. 

Απέναντι από την εκκλησία υπάρχει και μια ταβέρνα που ανήκει σε πολύ φιλικό τοπικό άτομο. Μπροστά από την ταβέρνα υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που συχνά χρησιμοποιείται από τα παιδιά του χωριού. Στο χωριό μπορείτε να βρείτε ένα μικρό τοπικό μίνι μάρκετ και καφετέριες που ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής. Υπάρχει επίσης ένα εργοστάσιο γυαλιού που κατασκευάζει πολλά έργα τέχνης.


Πάνω από το Κόκκινο Χωριό μπορεί κανείς να δει το περίεργο σχήμα ενός λόφου την Δραπανοκεφάλα (που ονομάστηκε έτσι κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας). Όλη η παραθαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του χωριού είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μέρος για έναν περίπατο λόγω του εδάφους και των σπηλαίων, όπως το σπήλαιο του Πέτση (ή καραβότοπος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου