Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Άγιος Ιωάννης (Αηγιάννης) Πηλίου

Κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου, ο Αγ. Ιωάννης είναι χτισμένος πάνω σε μία μοναδική παραλία με λευκά μαργαριταρένια βότσαλα. Σμαραγδένια νερά και κόκκινες στέγες που χάνονται στο βαθύ πράσινο της πλαγιάς συμπληρώνουν το γοητευτικό τοπίο.


Ο Άγιος Ιωάννης (ή αλλιώς και Αηγιάννης), βρίσκεται μόλις 5xλμ. από το Μούρεσι, βόρεια από την Νταμούχαρη, χτισμένος σε ένα ιδιαίτερα ειδυλλιακό σημείο, όπου μπροστά του απλώνεται το Αιγαίο Πέλαγος και είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Πηλίου κατά τους θερινούς μήνες και όχι μόνο.

Η πανέμορφη μεγάλη και βραβευμένη με Γαλάζια σημαία παραλία του, με το ψιλό βότσαλο, ήταν η αιτία για τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του οικισμού.

Οι επιλογές διαμονής και εστίασης για τον επισκέπτη είναι πολλές και αξιόλογες και έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τις μοντέρνες ανέσεις με την ομορφιά της φύσης που απλώνεται ολόγυρα του.

Τα έργα υποδομής που έχουν γίνει την τελευταία 20ετία στον οικισμό και στην ευρύτερη περιοχή έχουν εξελίξει τον Άγιο Ιωάννη σε ένα άρτια οργανωμένο τουριστικό θέρετρο.

Επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα του Αγίου Ιωάννη είναι ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα πλέον δημοφιλή ορεινά χωριά του Ανατολικού Πηλίου, καθώς και από τις παραλίες Πλάκα από τη μία μεριά και Παπά Νερό από την άλλη.

Παπά Νερό - Πήλιο

Παραμυθένια αμμουδερή παραλία 56 χλμ. από το Βόλο και 4 χλμ. από το Μούρεσι. Εδώ σμίγει το πράσινο του βουνού με το μπλέ της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία. Κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε υπέροχα γραφικά ταβερνάκια με άφθονους θαλασσινούς μεζέδες.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου