Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Βοβούσα Ιωαννίνων

Η Βοβούσα είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό στο Ανατολικό Ζαγόρι, που απέχει 77 χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη γνήσια λαϊκή και πολιτιστική παράδοση της Ηπείρου.


Η ομορφιά του φυσικού τοπίου είναι διάχυτη και αντικατοπτρίζεται τόσο στο πλούσιο δάσος της Βοβούσας που αποτελεί και κομμάτι του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου όσο και στον ποταμό Αώο, που διαρρέει το χωριό.

Θα θαυμάσετε την παραδοσιακή γέφυρα μέσα στο χωριό, όπου ένα μικροφράγμα φτιαγμένο από κορμούς πεύκης σχηματίζει μία όμορφη λιμνούλα. Ένα χωριό που σας καλεί να το επισκεφτείτε και
τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Πολύ πιθανόν να το δείτε χιονισμένο το χειμώνα, γεμάτο μαγευτικές αποχρώσεις την άνοιξη και το φθινόπωρο, αλλά και να απολαύσετε κολύμπι
στο ποτάμι το καλοκαίρι.

Ο ποταμός Αώος σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσετε νέες διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως καγιάκ, κανό και ράφτινγκ στα υπέροχα νερά του.

Η Βοβούσα όντας και αυτή Βλαχοχώρι όπως τα γειτονικά χωριά των Γρεβενών θα διαπιστώσετε ότι οι κάτοικοί της παραμένουν πιστοί στις ενδυμασίες, τα ήθη και τα έθιμά τους. Θα απολαύσετε μοναδικά τοπία και μεγάλα δάση με την παρουσία της αρκούδας να είναι πάντα αισθητή σε απόσταση αναπνοής από το χωριό.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου