Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πολύδροσος Φωκίδας

Η Πολύδροσος είναι μεγάλο χωριό του νομού Φωκίδας και υπάγεται διοικητικά στο διευρυμένο δήμο Δελφών . Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 380 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού.


Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 1.125 κάτοικοι. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα, οπότε και μετονομάστηκε Πολύδροσος. Η Πολύδροσος τα τελευταία χρόνια έχει σημαντική τουριστική ανάπτυξη λόγω της μικρής απόστασης που την χωρίζει από τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού. Ανάμεσα στο Πολύδροσο και στο γειτονικό χωριό Λιλαία βρίσκονται οι πηγές του Κηφισού.


Διαδρομή
Για να φτάσουμε εκεί πρέπει να κινηθούμε στην παλιά εθνική Αθηνών - Λαμίας, να περάσουμε τη διασταύρωση για Λειβαδιά και να συνεχίσουμε προς Αμφίκλεια. Μετά την Αμφίκλεια θα χρειαστεί να καλύψουμε ακόμη 8 χλμ. Περνάμε τα Άνω Καλύβια και μετά στρίβουμε αριστερά, όπως δείχνουν οι πινακίδες. Όσοι έρχονται από τη Λαμία θα πρέπει να ανέβουν από τον κόμβο του Μπράλου, οπότε αμέσως μετά το χωριό Μπράλος υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν αριστερά προς Αμφίκλεια και ίσια προς Γραβιά και Άμφισσα. Στρίβουμε προς Αμφίκλεια, οπότε από εδώ θέλουμε ακόμη 13 χλμ. μέχρι την Πολύδροσο.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου