Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αμμουδιά Σερρών

H Αμμουδιά βρίσκεται κεντρικά στον Δήμο Ηράκλειας Σερρών και κοντά στην Λίμνη Κερκίνης, στα νοτιοανατολικά της. Ενα μικρό όμορφο χωριό αλλά δυναμικό κομμάτι για την περιοχή των Σερρών όπου παραδοσιακά οι κάτοικοι ασχολούνται με τις συνήθεις καλλιέργειες τους, αλλά και μια ακόμα που είναι το φυστίκι, που κάνει την Αμμουδιά ιδιαίτερη και μοναδική στο είδος αυτό, πανελλαδικά. 


Η Αμμουδιά επιφυλλάσει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ώστε να ηγηθεί στον κλάδο του φυστικιού. Το «αράπικο» φυστίκι είναι ένα εποχιακό φυτό το οποίο σπέρνεται την άνοιξη, αναπτύσσεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο και συλλέγεται το φθινόπωρο.

Ο καρπός βρίσκεται στο υπέδαφος ως ρίζα και με την κατάλληλη επεξεργασία αποδίδεται στο εμπόριο σε διάφορες μορφές. Πωλείται στη φυσική του μορφή -με το κέλυφος ή χωρίς αυτό- ψημένο και αλατισμένο και καταναλώνεται ως ξηρός καρπός. Επίσης, είναι το βασικό συστατικό του φυστικοβούτυρου, αλλά και του φυστικέλαιου.

Με την κατάλληλη επεξεργασία το φυστίκι χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του κακάο στην ζαχαροπλαστική αλλά και τα υποπροϊόντα της κατεργασίας του ως εξαιρετική ζωοτροφή. Δεν μένει πια η Αμμουδιά να κατοχυρώσει και προώθησει ένα νέο σύγχρονο και προσοδοφόρο brand name με τα προϊόντα του φυστικιού που παράγει που πραγματικά είναι μοναδικά σε όλη την Ελλάδα πια!


Βρίσκεται σε υψόμετρο 20μ. Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Αμμουδιάς δεν ξεπερνάνε τους 1124.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου