Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Βένετο Πηλίου

Το Βένετο, από τις ωραιότερες και καταπράσινες περιοχές στο Πήλιο, βρίσκεται νοτιοανατολικά από το χωριό Κεραμίδι και βόρεια από τη Ζαγορά, κρυμμένο σε πυκνή δασική έκταση.


Τα μονοπάτια που παλιότερα συνέδεαν μεταξύ τους το Βένετο με τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου και το Βόλο σήμερα προτείνονται για πεζοπορικές αναζητήσεις. Αξίζει να βαδίσει κάποιος στο μονοπάτι που οδηγεί στο ανδρικό μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Φλαμουρίου, του 16ου αιώνος, αλλά και να δει την εκκλησία της Υπαπαντής του Χριστού (χτισμένη το 1767).

Στο χωριό λειτουργούν ταβερνάκια που το καλοκαίρι γεμίζουν από θαμώνες, ντόπιους και ξένους.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Βένετου κατηφορίζουν το χωματόδρομο (3 χλμ.) ως τη μικροσκοπική ακτή Κουλούρι, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για τις βάρκες. Λίγο βορειοτέρα ξεχωρίζει η μαγευτική ακρογιαλιά Πετρομέλισσο, που είναι στρωμένη με ψιλό βοτσαλάκι και πλαισιωμένη από ολόλευκα βράχια. Εδώ θα έρθετε ακολουθώντας χωματόδρομο που ξεκινά από τα τελευταία σπίτια του Βένετου.

Καιρού επιτρέποντος εκδρομικά σκάφη ξεκινούν από τον Αγιόκαμπο για να πραγματοποιήσουν ημερήσιες εκδρομές προς τις απόκρημνες ακτές του βόρειου Πηλίου, τις θαλασσοσπηλιές και τις κρυφές παραλίες που απλώνονται ανάμεσα σε Χορευτό και Καμάρι.



Η καλύτερη ίσως παραλία της περιοχής είναι το Καμάρι, που ακουμπά τις βορειότερες παρυφές του Πηλίου, ανάμεσα σε βράχια και πυκνό πλατανόδασος (5 χλμ. άσφαλτος). Ένα μικρό ρέμα με ροή νερού όλο το χρόνο, κατεβαίνει από το βουνό και δίνει μια ανάσα δροσιάς στην κατάφυτη περιοχή. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβερνάκια και ένα καφέ πάνω στο κύμα, στο νότιο τμήμα της ακτής.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου