Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Νηές Μαγνησίας

Οι Νήες είναι παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Μαγνησίας, 5 χιλιόμετρα από τη Σούρπη, από τον οποίο ξεκίνησε ο Αχιλλέας το ταξίδι της εκστρατείας για την Τροία. Στις Νηές σώζονται τα ερείπια της βυζαντικής εκκλησίας της Αγίας Τριάδας. Στη περιοχή υπάρχουν επίσης η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Άννας. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας στην περιοχή αναπτύχθηκε έντονα η ελαιοκαλλιέργεια. Έτσι οι κάτοικοι της Σούρπης τότε έφτιαχναν πρόχειρα καλύβια και με τα πόδια μέσω μονοπατιών έρχονταν στις Νηές για να μαζέψουν τη σοδειά τους που ήταν το κύριο έσοδο τους.


Η βλάστηση της περιοχής κυριαρχείται από ελαιόδεντρα. Οι Νήες βρίσκονται δίπλα στην Αμαλιάπολη (Μιτζέλα) σε απόσταση 7 χιλιομέτρων.


Κάθε μέρα, όταν ο ήλιος ανατέλλει πάνω από τις όμορφες Νηές, ξεχύνονται όλες οι ομορφιές, έρχονται σε επαφή με την θάλασσα, στα κρυστάλλινα νερά, του κόλπου. Γεμίζουν με δύναμη και ενέργεια που απλόχερα προσφέρει ο τόπος στον καθένα που χαλαρώνει, και γενικά απολαμβάνει με όλες του τις αισθήσεις το θαύμα. Σαν πέφτει ο ήλιος το απόγευμα μία ανάσα δροσιάς ξεχύνεται στον αιθέρα, και η θάλασσα που απλώνεται εμπρός βαστά ακόμα την αλμύρα του Νόστου και τα δάκρυα του Αχιλλέα.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου