Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Αρχάγγελος Λακωνίας

Το χωριό του Αρχάγγελου αποτελεί έναν από τους χαρακτηριστικότερους και γραφικότερους
παραλιακούς οικισμούς της Πελοποννήσου. Χάρη στους ήρεμους ρυθμούς και στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία του, προσφέρεται για χαλαρές διακοπές, ιδίως για οικογένειες, ενώ τα καΐκια που δένουν στο λιμανάκι του χωριού προμηθεύουν καθημερινά τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία του οικισμού με φρέσκο ψάρι.


Ο Αρχάγγελος ιδρύθηκε το 1811, από τον Μητροπολίτη Χρύσανθο Παγώνη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την τοποθεσία ως «τερπνότατη». Σήμερα o οικισμός διαθέτει ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και φιλόξενα café-bar.

Οι επισκέπτες του Αρχάγγελου μπορούν να επωφεληθούν από την κεντρική θέση του χωριού, που επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής, πραγματοποιώντας ημερήσιες εξορμήσεις προς τη Μονεμβασιά, τη Νεάπολη, την Ελαφόνησο, τα χωριά του Ασωπού, τους Μολάους και το Γέρακα.

Οδηγίες πρόσβασης
Ο Αρχάγγελος αποτελεί το επίνειο του χωριού Δαιμονιά και προσεγγίζεται με δύο τρόπους:

Πηγαίνοντας από Παπαδιάνικα προς Νεάπολη, στα 10 χλμ. στρίβουμε δεξιά στο παραλιακό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, διασχίζουμε τον οικισμό Παραλία Δαιμονιάς και καταλήγουμε στον Αρχάγγελο.

Αν ερχόμαστε από Νεάπολη ή από Μονεμβασιά, στρίβουμε αριστερά προς την παραλία 3 χλμ. μετά την Ελίκα.

Στους δρόμους περιμετρικά του οικισμού υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης, ενώ 200 μ. από την πλατεία υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου