Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Κεχριές Εύβοιας

Οι Κεχριές αποτελούν ένα κομβικό χωριό για της Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων, του Δήμου
Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Πρόκειται για ένα χωριό χτισμένο σε χαμηλό υψόμετρο μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπία, παρέχοντας την δυνατότητα αλλά και επιλογή στον επισκέπτη να διαλέξει σε ποια παραλία θα κάνει μπάνιο, σε παραλίες του Αιγαίου ή του Βόρειου Ευβοϊκού μιας και το χωριό αυτό έχει πρόσβαση και από τις δύο πλευρές.


Έξω από το χωριό, στην δυτική πλευρά, κοντά στην θέση Κάστρο, έχει εντοπισθεί παλιός οικισμός, ενώ σε ένα γειτονικό ύψωμα με το όνομα Μεσοπέτρι υπάρχουν τα ερείπια ενός πύργου κατά την εποχή των Ενετών. Οι παλιότεροι και τώρα οι γέροντες εξιστορούν θρύλους για μία βρυσούλα της περιοχής που είχε σχέση μ’ ένα μεσαιωνικό χωριό με το όνομα Λιγότα. Η περιοχή των Κεχριών στην τουρκοκρατία άνηκε στο Καρά Αλή, ο οποίος μετά την απελευθέρωση παραχώρησε το τσιφλίκι στον Αγγελο Τομπόζη και κατόπιν παρέμβασης της κυβέρνησης πέρασε στους γεωργούς της περιοχής.

Πως θα πάτε: στη διαδρομή από την Χαλκίδα, με κατεύθυνση την δυτική πλευρά της Βόρειας Εύβοιας, μετά το χωριό Στροφυλιά προς την Λίμνη συναντάμε αριστερά του δρόμου τις Κεχριές.


Αποστάσεις: από τα Λουτρά Αιδηψού 40 χιλιόμετρα μέσω Λίμνης Ροβιές, Ήλια, και από την Ιστιαία 45 χιλιόμετρα μέσω Λίμνης Ροβιές, Βουτά. Από την Χαλκίδα μέχρι τις Κεχριές, η απόσταση είναι 69 χιλιόμετρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου