(λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία
λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι
προστατεύει από την στεφανιαία νόσο
και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της
χοληστερόλης.
Ένα
πράγμα που πρέπει να θυμάστε, όπως
αναφέρει τοhealthybiofood.com, είναι ότι πολλά
από τα limonoids υπάρχουν στην φλούδα και
όχι την σάρκα του λεμονιού και έχουν 10
φορές περισσότερες βιταμίνες και
λιμονίνη από χυμό τον χυμό του. Αν βάζετε
απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα
βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε
να πάρετε ακόμη πιο πολλά limonoids.
Πρώτον,
πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά
κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα
τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα
αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας
επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια
για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να
τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.
Μπορείτε
να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να
το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με
την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε
φαγητό ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο
θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του,
αλλά και πολλά περισσότερα limonoids.
Δεν
υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει
καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό
για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε
να τα καταναλώσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου