αλλά και σε όλα τα Ζαγοροχώρια.
Χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι, δυο τρία
αυγά, ελαιόλαδο και λίγο τυρί, η κάθε
νοικοκυρά, μπορούσε, σε χρόνια δύσκολα
και χρόνια ανέχειας, να ταΐσει την
οικογένεια ενώ ήταν το μόνο γρήγορο
φαγητό, που μπορούσε να φτιάξει για
κάποιους ξαφνικούς επισκέπτες και να
βγει ασπροπρόσωπη.
Σήμερα, η αλευρόπιτα,
δεν αποτελεί απλά ένα σπιτικό φαγητό
αλλά έχει γίνει περιζήτητη σε όλα τα
καταστήματα εστίασης της περιοχής.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει επισκέπτης των
Ζαγοροχωρίων που να μη την έχει δοκιμάσει
και να μην έχει μείνει ευχαριστημένος.
ΣΥΝΤΑΓΗ – ΤΡΟΠΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Υλικά
3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
1 φλυτζάνι του καφέ
ελαιόλαδο
3 αυγά + 1 αυγό για το
πάνω μέρος του χυλού
250 γρ. φέτα Ηπείρου
λίγο αλάτι
2,5 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά
και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός
όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν
του κέικ)
Αλείφουμε ένα ταψί
(λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και
λίγο βιτάμ για να μην κολλήσει η πίτα
μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω μικρά
κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό
χτυπημένο.
Ψήνουμε στους 180-200 C
μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου