Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Βαθύτοπος Δράμας

Ο Βαθύτοπος είναι το χωριό που θα φάνταζε η απόλυτη απόδραση από τους ρυθμούς της αστικής ζωής όλες της εποχές του χρόνου. Κλεισμένος σε ένα καφενείο του χωριού το καταχείμωνο περιμένοντας ένα πιάτο αχνιστή φασολάδα ή περιπλανώμενος στο πανέμορφο Δάσος της Κύκλας, ο επισκέπτης νιώθει αυτό το ζεστό αγκάλιασμα του τόπου και των ανθρώπων του.


Τα φημισμένα φασόλια που η μάνα γη τρέφει και η φροντίδα των παραγωγών φέρνει στο τραπέζι μας, η ήπια ξύλευση της γύρω δασικής περιοχής και οι μονάδες βιολογικής εκτροφής ημιάγριων χοίρων δίνουν το στίγμα μιας άλλης παραγωγικής διαχείρισης του περιβάλλοντός μας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Στο χωριό Βαθύτοπος Δράμας της ορεινής περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου , ο επισκέπτης συναντά τρία πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια στο ρέμα που διασχίζει το χωριό. Η δημιουργία των πέτρινων παλιών γεφυριών για την εποχή εκείνη ήταν τρόπος επικοινωνίας και μεταφοράς χρήσιμων αγαθών αλλά και άλλων ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Τα γεφύρια αυτά είναι εντυπωσιακά από την κατασκευή τους, ως προς το μέγεθος, την μορφή τους και την τελειότητά τους.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου