Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Μικρομηλιά Δράμας

Ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Δήμου, από την περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου. Απέχει 38 χλμ. από το Κάτω Νευροκοπί. Ένα τοπίο φανταστικό με πλούσια βλάστηση, όπου ο επισκέπτης αψηφά την απόσταση και το κρύο και καταφθάνει στην περιοχή. Ο ξενώνας είναι ανοικτός όλων των χρόνο και φιλοξένει πλήθος φυσιολατρών και κυνηγών ειδικά την κυνηγητική περίοδο. Λίγο πιο κάτω, κοντά στην κοινότητα Σιδηρονέρου αναδιυλίζουνε θερμά νερά κάτω απο το εξωκκλήσι της Παναγίας.


Η Μικρομηλιά (Τοπική Κοινότητα Μικρομηλέας), ανήκει στον δήμο ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΔΡΑΜΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Μικρομηλέα”. Έδρα του δήμου είναι το Κάτω Νευροκόπι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.


Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μικρομηλιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μικρομηλέας, του πρώην Δήμου ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ του Νομού ΔΡΑΜΑΣ.












1 σχόλιο:

  1. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το χωριό Καλλιθέα του νομού Δράμας. Επισκεφθείτε μας: https://kallithea-dramas.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή