Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Νικηφόρος Δράμας

Ο Νικηφόρος Δράμας είναι μία αγροτική περιοχή που βρίσκεται στο Νομό Δράμας, πολύ κοντά στην οροσειρά της Κεντρικής Ροδόπης ενώ συναντάει τον ποταμό Νέστο. Ο Νικηφόρος (Τοπική Κοινότητα Νικηφόρου - Δημοτική Ενότητα ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ), ανήκει στον δήμο ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΔΡΑΜΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.


Σημαντικά ευρήματα Βυζαντινών μνημείων που χρονολογούνται στην εποχή του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’, το 527-565 μΧ παρουσιάζονται στους ναούς και τα κάστρα που βρίσκονται στην περιοχή.

Η πλειοψηφία του τοπικού πληθυσμού (36,5%) απασχολείται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και ειδικότερα σε γεωργικές δραστηριότητες, όπως καλλιέργεια σιταριού, αμπελιών, ελιάς και σε κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Το 21,3% του συνολικού πληθυσμού απασχολείται στον δευτερογενή τομέα και ειδικότερα, στην οινοποιία και στην επεξεργασία τροφίμων, ενώ το 23,8% του συνολικού πληθυσμού απασχολείται στον τριτογενή τομέα, κυρίως στο εμπόριο και δημόσιες και διοικητικές υπηρεσίες.

Ο Νικηφόρος συνδέεται μέσω οδικού δικτύου με την πόλη της Δράμας και τον Νομό Ξάνθης και με τρένο με τις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης. Σημαντικό φυσικό αξιοθέατο της περιοχής αποτελεί το φαράγγι που βρίσκεται στην ένωση των δύο τοπικών χειμάρρων, αλλά και ο μικρός ζωολογικός κήπος που βρίσκεται δίπλα στο πλατανοδάσος της Πλατανιάς.



































1 σχόλιο:

  1. Απο οτι βλεπω καποιες φωτογραφιες ειναι παρμενες απο Ομαδα του facebook χωρις την συγκαταθεση του Διαχειριστη της ομαδας.
    Καλα θα ειναι να ερθετε σε επικοινωνια με τον διαχειριστη της ομαδας η να της διαγραψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή