Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Κάτω Κλεινές Φλώρινας

Οχτακόσια πάνω κάτω μέτρα ανατολικά από τις Ανω Κλεινές και δεξιά του δρόμου που τραβάει για το σημερινό φυλάκιο της Αγίας Παρασκευής και συνδέει τη Φλώρινα με το Ελληνικό, αλλά υπόδουλο Μοναστήρι, βρίσκεται το χωριό Κάτω Κλειναί. Το χωριό αυτό απέχει από τη Φλώρινα 8 περίπου χλμ. από τα δε Ελληνοσερβικά σύνορα 4 χλμ. και έχει απέναντί του τα υψώματα της Μπρεσδοβίτσας ύψους 900μ. και κάστρου του Παρορίου ύψους 750μ.


Οι Κάτω Κλεινές (Τοπική Κοινότητα Κάτω Κλεινών - Δημοτική Ενότητα ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ), ανήκουν στον δήμο ΦΛΩΡΙΝΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΦΛΩΡΙΝΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “αι Κάτω Κλειναί”. Έδρα του δήμου είναι η Φλώρινα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Κάτω Κλεινές ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Κάτω Κλεινών, του πρώην Δήμου ΚΑΤΩ ΚΛΕΙΝΩΝ του Νομού ΦΛΩΡΙΝΗΣ.


Οι Κάτω Κλεινές έχουν υψόμετρο 620 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,8470858612 και γεωγραφικό μήκος 21,3961785498. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στις Κάτω Κλεινές θα βρείτε εδώ.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου