Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η Σμαραγδένια λίμνη του Κιλκίς!

Πέρα από την πιο ερωτική πόλη του κόσμου (Kill Kiss, δηλαδή το φιλί που σκοτώνει!) ο νομός Κιλκίς περιλαμβάνει μία από τις ωραιότερες λίμνες της Ελλάδας, τη σμαραγδένια λίμνη. Μία μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη που η ονομασία δεν της δόθηκε τυχαία. Η λίμνη οφείλει τα γαλαζοπράσινα νερά της σε απολιθωμένους οργανισμούς στον πυθμένα της. Τα λόγια όμως είναι περιττά για να περιγράψουν τη μαγεία του τοπίου. Αν σας φέρει ο δρόμος σας προς τη Βόρειο Ελλάδα – είναι σχετικά κοντά στη Θεσσαλονίκη – θα είναι πραγματικά κρίμα να μην επισκεφτείτε το εξαιρετικό αυτό μνημείο της φύσης…


Για να πάτε στη Σμαραγδένια λίμνη (η περιοχή είναι γνωστή και ως «οι καταρράκτες του Σκρα) παίρνετε από Θεσσαλονίκη το δρόμο για το Πολύκαστρο. Πρώτα, βγαίνετε λοιπόν στην Εθνική οδό για Αθήνα, στρίβετε δεξιά στον κόμβο για τους Ευζώνους και ακολουθείτε τον τεράστιο και ήσυχο δρόμο όλο ευθεία μέχρι την έξοδο για Πολύκαστρο. Ακολουθώντας τον δρόμο για το Πολύκαστρο φτάνετε σε μια διχάλα που χαρακτηριστικά έχει ένα χάρτη στην μέση και ένα σχολείο στα αριστερά.

Ακολουθείστε τον αριστερό δρόμο προς την Αξιούπολη. Όταν φτάσετε στην πόλη της Αξιούπολης ακολουθείστε τον κεντρικό δρόμο μέχρι την πλατεία με τη μεγάλη ταμπέλα με τα πολλά χωριά. Πάρτε το δρόμο προς Κούπα, Φανό. Όταν θα συναντήσετε αριστερά ένα δρόμο για Πήγη – Μεταλλεία εσείς συνεχίζετε ευθεία για Φανό. Στον Φανό θα συναντήσετε μια ταμπέλα που θα λέει αριστερά για Σκρα. Αφού βγείτε από το Σκρα προχωρείστε προς Αρχάγγελο (θα δείτε τη σχετική ταμπέλα). Στην επόμενη διχάλα κάντε αριστερά για το χωριό Κούπα. Από εκεί και πέρα θα βρείτε τις απαραίτητες πινακίδες που θα σας κατευθύνουν στον κατηφορικό δρόμο στα αριστερά που πάει στη Σμαραγδένια λίμνη. Αφήνετε το αυτοκίνητο στο πάρκιγκ που θα δείτε και μετά από λίγα μέτρα πεζοπορία θα φτάσετε στον παράδεισο! Μη ξεχάσετε να κόψετε και λίγη φρέσκια μέντα που ανθίζει σε εκείνα τα υπέροχα μέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου